ASROCK X99 extreme 3

Kako su trenutno najpozeljnije i ujedno najmodernije upravo ploče sa X99 cipsetom ovaj put sam se odlučio pisati o najjeftinijoj varijanti gore spomenutog cipseta.kutija i ploca extreme 3

Radi se naime o ASROCK extreme 3 matičnoj ploči. ASROCK je inače čuven po odličnom odnosu cijene i dobivenog pa tako niti ova ploča ne razočarava.

Iako je proizvođač s ovim modelom napravio hrpu kompromisa u pogledu specifikacija , i dalje je zadržana podrška za serverske Xeon procesore i pripadajuće im memorijske module visokog kapaciteta.slika maticne extreme 3

Jedan posebno zgodan detalj na ovako jeftinoj ploči je sekundarni BIOS čip koji se često nalazi samo na puno skupljim pločama.

Da bi uspjeli cijenu održat prihvatljivom ipak se negdje moralo štedjeti. Tako da ploča ima 4 umjesto 8 memorijskih utora,ima i nešto slabije napajanje procesora kao i slabije hlađenje istog tog sklopa.

Smanjen je također i broj drugih utora i ulaza tako ova ploča nudi nudi samo 4 USB3 vanjska i jedan interni konektor dok su SATA expres konektori u potpunosti izostali. S druge strane na implementaciju zvuka i ponudu konektora za spajanje diskova nema prostora za ikakve zamjerke.

Sve u svemu ako ste željni X99 čipseta i spremni ste za odredjene ustupke na račun povezanosti a ipak niste spremni izdvojiti masu para ova ploča se nameće kao odličan izbor. Iako košta nemalih 1700kn i dalje je najjeftinija implementacija X99 čipa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s