Gigabayte Z97X-SOC Force

Za pocetak predstavio bih jednu plocu koju trenutno posjedujem i pravi je raj za entuzijaste i overklokere.

slika ploče

Naime radi se o Gigabayte Z97X-SOC Force ploci namijenjenoj prvenstveno izvalčenju maksimalnih perfomarnsi iz vašeg procesora i predstavlja mokri san svakog gamera.

Za cijenu od oko 1800 kn dobiva se prava zvijer od matične ploče sa čak 4 utora za grafičke kartice,dodatno napajanje je riješeno EPS sistemom,P4 i PCIe konektorom ( vecina prozvođača koristi samo EPS) .

Što se tice samog overklokiranja ploča ima skoro pa sve što se da pozeljeti od led dijagnostike,preko različitih tipki i prekidača za isključivanje memorijskih kanala i PCIe utora do kontakata za mjerenje napona.

Tesko je a ne spomenut i atraktivan izgled .Naime crni PCB je kombiniran sa narančastim utorima i hladnjacima.Iako je kod ovakvih ploča uobičajno da je naponski sklop procesora posložen sa dvije strane socketa Gigabayte je uspio sve komponente ugurati na manje područje koje pokriva ogromni naranđasti hladnjak koji jos vise doprinosi atraktivnosti same ploče.

Ostali dijelovi su ipak više manje uobičajni pa tako anlazimo kvalitetan zvuk izveden pomoću ALCD1150 čipa,šest SATA konektora te jedan SATA-E konektor.

Zaključak je ipak da je ovakva ploča upravo zahvaljujuči dodatnim napajanjima i kontaktima za mjerenje napona ipak prije svega namijenjena overklokerima dok se drugima koji ne žele previše prčkati po svojem hardveru ipak nameću neka druga i puno jeftinija rješenja.

slika ploče i pakiranja


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s